Elgiganten fick drömstart på mellandagsrean: ”Helt fantastiskt”

Fynden blir allt dyrare.

Vad gör man när man öppnat julklappar? Går ut och fyller på med ännu fler prylar, förstås. Svenskarna var uppenbart shoppingsugna när mellandagsrean drog igång på onsdagsmorgonen 08.00 hos Elgiganten. Elektronikkedjan meddelar nu att juldagsshoppingen såg en tillväxt på hela 10 procent, jämfört med förra året.

Tidigt på juldagensmorgon rapporterades det om köande kunder utanför våra butiker runt om i landet. När vi sedan öppnade klockan 08.00 satte försäljningen igång ordentligt, både online och i butik. Att juldagsförsäljningen landar på en tillväxt på 10,3 procent mot i fjol är helt fantastiskt, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten, i ett pressmeddelande.

Annons

"Efterfrågan fortsatt stor"

Särskilt bra gick TV-apparater på över 61 tum, men även soundbars gick starkt. Större vitvaror som kyl, frys och tvätt- och diskmaskin var också populärt. Elgiganten rapporterar också att snittpriserna ökade. Trenden är alltså att dyrare produkter hamnar i varukorgen i stället för de billigaste modellerna.

I år är det många som är långlediga över jul och nyår, så vi räknar med att efterfrågan kommer att vara fortsatt stor de kommande dagarna. Vi vet också att vi kan möta upp den efterfrågan väldigt bra. Vi har extremt bra tillgång på produkter och får dessutom nya leveranser i veckan så vi kan fylla på med mer produkter. Jag är övertygad om att vi kommer att göra väldigt många kunder nöjda under den här mellandagsrean, säger Niclas Eriksson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!