Elgiganten varslar på lagret – 15 sägs upp: ”Utmanande situation”

Rör om i organisationen inför premiären i maj.

Inte ens Elgiganten har klarat sig undan inflationens grepp och hemelektronikjätten har sett marginalerna sjunka betänkligt. Som så många andra har man letat kostnadsbesparingar och även i det här fallet slutar det i varsel.

Det är 15 tjänster på Elgiganten Logistik som försvinner när organisationen ska effektiviseras, rapporterar Jönköpings-Posten.

Annons

Vi har haft en utmanande situation på marknaden och har haft kostnader som ökat markant de sista åren. Vi har jobbat konstant med att anpassa bemanningen utifrån den arbetsmängd vi har, säger Daniel Lundby till lokaltidningen.

Tjänsterna är knutna till Nordenlagret i Torsvik, strax utanför Jönköping. Medan omorganisationen pågår förbereder sig kedjan också på att öppna sitt nya megalager, på andra sidan om E4. Något som sker den 30 maj i år.

För allas bästa hoppas jag att vi ska komma framåt så snart som möjligt. Vi satsar på framtiden och investerar i ett helt nytt lager på 76 000 kvadratmeter. Vi kommer att ha behov av att anställa en viss kompetens, säger Daniel Lundby.

Annons