Ellos-ägaren backar 3 miljarder – ”oklar situation”

"Måste förhandla fram en återhämtningsplan".

FNG-koncernen, som nyligen förvärvade Ellos Group, tillkännager att man på grund av Covid-19-pandemin i världen skjuter upp sin årliga finansiella rapport. Men företaget delar trots allt med sig av de preliminära siffrorna för 2019.

LÄS ÄVEN: Ellos Group om miljardaffären: “Får helt andra muskler”

Annons

Omsättningen ökade nära 4 procent och landade på cirka 490 miljoner euro, vilket motsvarar drygt 5 miljarder kronor. Samtidigt vände koncernens resultat från vinst till förlust, från 11,5 miljoner euro under 2018 till -292 miljoner euro i fjol.

Gruppens oklara situation när det gäller finansiering har lett till försening av revisionsarbetet, vilket medför att den årliga finansiella rapporten inte kan offentliggöras än. Gruppen gör allt för att så snart som möjligt publicera årsrapporten, och siktar på att ha rapporten klar i augusti 2020. De nuvarande siffrorna är preliminära. Det finns fortfarande ett antal komplexa och internationella transaktioner och strukturer som det kvarstår en del oklarheter kring, som undersöks vidare.

Det är viktigt för gruppen att en återhämtningsplan förhandlas fram. Rapportens uppskjutning drevs framför allt av de praktiska svårigheterna i samband med pandemin och dess betydande inverkan på affärsmodellen, skriver FNG i rapporten.

Annons