Ellos moderbolag kan inte betala skulder – beskedet: ”Inte beroende”

Nordiska verksamheten fortsätter som vanligt.

Jättekoncernen FNG, som äger Ellos Group, har inlett ett så kallat insolvensförfarande i hemlandet Belgien. Det innebär att bolaget har hamnat på obestånd och alltså inte kan betala sina skulder.

Beskedet nådde fram till svenska Ellos Group under gårdagen, men enligt företagets CFO Johan Stigson påverkas de inte av händelsen.

Annons

Ellos Group är en separat självständig verksamhet och vi är inte beroende av vare sig operationellt eller finansiellt stöd från det belgiska moderbolaget, skriver han i ett mejl till redaktionen.

Inte heller FNG:s nordiska verksamhet ska vara drabbade av den uppkomna situationen.

FNG Nordic tillsammans med sina dotterbolag inom Ellos Group är lönsamma och självförsörjande. FNG Nordic och Ellos Group är inte en del av insolvensförfarandet utan fortsätter att bedriva verksamheten på samma sätt som tidigare.

Den tidigare ägaren Nordic Capital sålde Ellos Group till FNG år 2019 för 2,4 miljarder kronor. Modejätten hade då genomgått en större förändringsresa från postorderaktör till renodlad e-handel, och var därmed redo för expansion till nya marknader.

Det här är en grym möjlighet för oss att växa utanför Norden. Det är med helt andra muskler som vi går in på nästa steg i vår fortsatta utveckling, sade Ellos vd och koncernchef Hans Ohlsson till Ehandel i samband med att affären offentliggjordes.

LÄS ÄVEN: Ellos Group om miljardaffären: "Får helt andra ekonomiska muskler"

Annons