Tingsrätten: Elly Pistol begär sig själva i konkurs – ”är på obestånd”

Trots vd-byte flög inte företaget.

Det började med bomberjackor och fortsatte med kläder inom streetstyle och träning. Men försäljningen ville sig inte, nu har Elly Pistol försatt sig själva i konkurs.

Det framgår av handlingar som ehandel.se tagit del av och som inkom till Stockholms tingsrätt den 21 juni undertecknade av styrelseledamöterna Henrik Jacobson och John Laster.

Annons

I material framgår det att bolaget Ellypistol AB ”är på obestånd och denna situation är inte endast tillfällig".

Advokaten Niklas Alvestrand Körling på Wistrand Advokatbyrå har förordnats till konkursförvaltare.

Modemärket som grundades av Cecilia de Champs 2015 hade stora planer på internationell expansion. Men ökade frakt- och råvarupriser samt pandemirelaterade produktionsförseningar ska ha knäckt bolaget.

Som Ehandel skrivit tidigare fick Elly Pistol en ny vd förra året, i Leila Kloo. Hon tog över efter att bolaget inte levt upp till den tidigare vd:n Peter Lenerius planer om att öka tillväxten med 100 procent mellan 2019 och 2020.

Ehandel har haft mejlkontakt med Leila Kloo idag, måndag, hon har lovat att med svar på de frågor vi har, men har vid tidpunkten av den här artikelns publicering återkommit.

Svarar strax. Ville bara dra mina svar en vända till min styrelse. Inväntar deras återkoppling, skriver Leila Kloo till Ehandel.

Elly pistol har gått ut med information på sin hemsida kring hur kunderna ska hantera reklamationer, byten och presentkort nu när bolaget är försatt i konkurs. Där finns även information om hur eventuella fodringsanspråk ska göras från leverantörer, samarbetspartners och övriga.

LÄS ÄVEN: VD:n lämnar Elly Pistol – surfar in på nytt uppdrag

Annons

Annons