Elon i danskt samarbete: Bildar nordisk elektronikjätte

Elon växlar upp sin närvaro i Norden via ett partnerskap.

Svenska elkoncernen Elon Group inleder ett nordiskt samarbete med danska A/S El-Salg, enligt ett pressmeddelande. Den sistnämnda är Danmarks största medlemsägda kedja för vitvaror och hemelektronik.

LÄS ÄVEN: Elon tar över Trettis butiker – ”har varit tufft för många”

Annons

Genom samarbetet skapar de en av Nordens största inköpsorganisationer för just vitvaror och hemelektronik. Partnerskapet omfattar över 500 butiker i Norden.

Elon Group har under lång tid stärkt närvaron i hela Norden och genom samarbetet med A/S El-Salg får vi ännu större muskler att erbjuda rätt utbud och priser för alla konsumenter i de nordiska länderna, kommenterar Elons vd Stefan Lebrot och tillägger:

Vi har hittat en framgångsrik mix av lokala butiker och närvaro med effektiv e-handel, och samarbeten likt detta är ett kvitto på att vi är en bra samarbetspartner för framtiden.

Bredare sortiment

Enligt pressmeddelandet har även det danska bolaget under pandemin sett en ökad efterfrågan på lokal handel, enligt vd:n Tomas Holm Hedehus.

Vår målsättning är att ge El-Salg-butikerna bästa möjliga inköpsmöjligheter både nu och på sikt, och på detta sätt säkerställa att konsumenter kan fortsätta handla till konkurrenskraftiga priser i det lokala samhället. Det nya samarbetsavtalet innebär ett större och bredare sortiment med ännu bättre priser, vilket gör att de lokala butikerna står starkt rustade för framtiden.

Annons