Energikris och elchock gav iskalla siffror: ”Drabbades mycket hårt”

"Efterfrågan minskade radikalt".

Bubbelpool och höga elpriser är inte den bästa av kombinationer. Framförallt inte om man är i spabadsbranschen. Det har Trabfem 4 AB, som bland annat driver Spabadsbutiken.se, fått lära sig den hårda vägen.

Enligt bolagets senaste bokslut för det brutna räkenskapsåret 2022/2023, maj till juni, sjönk omsättningen med nära 30 procent under verksamhetsåret. Från 10,7 till 7,6 miljoner kronor.

Annons

Samtidigt gjorde man ett resultat, efter finansiella poster, på -707 390 kronor. Att jämföra med en vinst på 514 957 kronor föregående år.

Digital ljusglimt

Enligt årsredovisningen har bolaget lyckats hålla nere en stor del av sina omkostnader under året men en kraftigt minskad försäljning har alltså haft en negativ effekt på sista raden.

Företaget, med bas i Trollhättan, säljer både via fysisk butik samt egen e-handel där en av kanalerna såg en rejäl ökning under året.

Företagets spabadsförsäljning drabbades mycket hårt av energikrisen i landet som startade i september 2022 och pågick under resten av räkenskapsåret. Från en dag till en annan minskade efterfrågan av spabad radikalt. Samtidigt fortsatte vår webbshop kraftigt att öka, står det att läsa i årsredovisningen.

Annons