Estrid rakar in 90 miljoner – tar sikte på jätten

"Att störa dem är en gigantisk uppgift".

E-handlaren Estrid, som specialiserar sig på rakhyvlar med tillbehör, tar in 90 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda. Det rapporterar Breakit.

LÄS ÄVEN: VD:n avslöjar nya strategin – därför blickar Estrid utanför e-handeln

Annons

I rundan deltar både befintliga och nya ägare som bland annat består av Euler Capital, Johan Blomquist, tidigare partner på riskkapitalbolaget Altor, samt Cristina Stenbecks och Susanna Campbells gemensamma bolag Camsten.

Estrid grundades 2019 av Ben Eliass, Alan Aygün samt Amanda Westerbom, och det här är inte första gången e-handlaren plockar in riskkapital. Förra hösten tog e-handlaren in 180 miljoner kronor samt 100 miljoner kronor i lån från Ark kapital.

Ska bli större än Gillette

Rakhyvelsbolaget, som i våras gjorde en storsatsning på återförsäljare, var nyligen i ett domändrama med jätten Gillette. Anledningen var att domänen Estrid.nl ledde till Gillette Venus brittiska sajt, något Estrid passade på att skämta om i sociala medier.

Indirekt anklagade man Gillette för att ligga bakom tilltaget, vilket inte uppskattades av rakhyvelsjätten som nu tvingat Estrid till att pudla.

Att störa dem är en gigantisk uppgift. Men vår data indikerar att om vi fortsätter på det här sättet så är vi större än dem i Storbritannien och Tyskland inom tio år, och inom fem år i Sverige, säger Ben Eliass och syftar på rakhyvlar för kroppen.

LÄS ÄVEN: Kampanjen blev viral – nu tar de tillbaka allt: ”Ber om ursäkt”

Annons