Ett Amazon för uppfräschad teknik – tar in nära en halv miljard

"Vi är oerhört stolta".

Den europeiska e-marknadsplatsen Refurb har fått in en ordentlig summa pengar i sin andra investeringsrunda. Bolaget säljer rekonditionerade teknikprylar i Tyskland, Österrike, Irland, Frankrike, Italien och Polen. De har dock även en engelsk sajt på Refurbed.se och erbjuder fri frakt till Sverige.

Företaget grundades 2017 och har sin bas i Österrike. Nu har man tagit in 54 miljoner dollar, nära 470 miljoner kronor, i en ny investeringsrunda. Det rapporterar bland annat TechCrunch. Denna runda följer deras första på 17 miljoner dollar, runt 150 miljoner kronor, som genomfördes förra året.

Annons

Tredubblade försäljningen

Enligt Refurbed tredubblade man försäljningen under fjolåret och omsatte mer än 100 miljoner euro på marknadsplatsen.

Vi är oerhört stolta över de resultat vi hittills har kunnat uppnå och kommer att fortsätta att växa internationellt för att bli ett Amazon för rekonditionerade produkter i Europa, säger medgrundaren Peter Windischhofer och tillägger:

Vi grundade Refurbed med målet att få in minst en rekonditionerad enhet hos varje hushåll i Europa, och på det sättet förändrar vi hur vi som samhälle konsumerar elektroniska enheter.

Pengatillskottet ska gå till att stärka företagets position på hemmamarknaderna men också till ytterligare expansion i Europa.

Annons