Europas e-handelsorganisationer enas – en röst för alla e-handlare

Äntligen?

Det finns två stora e-handelsorganisationer ute i Europa där den mest kända i Sverige är EMOTA. Svensk Digital Handel är medlem i EMOTA och under flera år var även den svenska e-handlaren Jörgen Bödmar EMOTA:s ordförande.

LÄS ÄVEN: Jörgen Bödmar går in på år 4 med toppjobbet i Bryssel

Annons

Ecommerce Europe är dock en annan stor lobby-organisation som för fram många e-handlares röst inom EU. Norska Virke och danska FDIH är exempelvis medlemmar i Ecommerce Europe.

Nu meddelar EMOTA och Ecommerce Europe att det är dags att gå ihop och skapa en stark e-handelsröst inom EU.

Vi är extremt stolta över att kunna meddela att Ecommerce Europe och EMOTA går samman för att bli den enda e-handelsföreningen på EU-nivå. Detta är goda nyheter för vår bransch, som nu kan räkna med en starkare röst i Europa, säger François Momboisse, ordförande för Ecommerce Europe.

EMOTA verkar ha varit de som drivit frågan:

Jag är mycket glad över att EMOTA-initiativet för att förena båda föreningarna äntligen har fallit på bördig mark och att vi kommer att tala med en enda röst för e-handelsbranschens intressen i Europa i framtiden. Detta är inte bara ett viktigt steg till att stärka vår sektor, men också ett tydligt engagemang för Europa, säger Frederik Palm, ordförande för EMOTA.

Tillsammans ska man representera e-handelsorganisationer i 25 länder och mer än 100 000 nätbutiker över hela EU. Sammanslagningen beräknas vara klar den 1 januari 2020.

UPPFÖLJNING: EU-experten om fusionen: “Jag kan bara gratulera”

Annons
Annons