Exportrådet om E-handel och utlandsexpansion

I en diskussion gällande postförskott till Danmark, i vårt forum, tipsar en av våra smarta medlemmar om en presentation ifrån svenska Exportrådet. Den handlar inte oväntat om att sälja till utlandet och presentationen är daterad 8 mars, 2012, dvs mycket fräsch.

Vi uppmanas av Exportrådet att satsa på Norden först. De ger även en bra översikt över vad som krävs för de olika marknaderna. Dokumentet ger också en bild av hur mogna de nordiska länderna är gällande e-handel.

Annons

Vi diskuterade nyligen expansion till Finland, något som nätbutiken CoolStuff gett sig in på. I presentationen får vi reda på att finländarna nu har hittat till e-handeln. CoolStuff säger även följande om att få hjälp av Exportrådet:

– Vi har haft kontakt med Exportrådet i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors, de tar cirka 30 000 kronor för att starta en filial och då får man hjälp med precis allt. Många verkar tänka på alla bekymmer och att det är svårt, men så svårt är det inte och det behöver inte kosta så jättemycket faktiskt, säger Kajsa Knapp, medgrundare av CoolStuff.

Kajsa och CoolStuff verkar alltså gilla Exportrådet och medan deras tillväxt i Sverige ser ut stanna upp lite växer deras utlandsomsättning ordentligt. Det är kanske dags att slå Exportrådet en signal eller i alla fall att kolla in deras presentation (.pdf) som vi fann intressant.

 

Relaterade nyheter:
Kaoset mynnade ut i 78 miljoner och en finsk butik

Annons