Fabian skjuter ner Radars i jakten på lägre priser

För ungefär fem år sedan startade Siba en konkurrerande sida till sig själva, kallad Radars.se. Denna sida skulle erbjuda ett liknande sortiment som hos Siba men rikta sig till prisjägare. Det handlade alltså om lägre priser än vad Siba själva erbjöd. Nu läggs dock Radars ned och Siba säger att de vill fokusera mer på Siba istället, vilket inte låter som en dum idé:

– Vi stängde ner den för att vi ville fokusera mer på Siba.se. Våra senaste satsningar på e-handel har givit bra effekt och vi tycker att det är bättre att fokusera än att ha en sajt vid sidan om, säger Nora Ay, informationsansvarig på Siba.

Annons

Med tanke på att de introducerade actionfiguren Fabian Prisjägaren i slutet på förra året gissar vi att prisfokuset hamnat hos Siba istället. Det är förmodligen svårt att driva en sajt vid sidan om, som har ännu lägre priser, när man själv lägger stort fokus vid att pressa priserna.

De som var kunder hos Radars och är ledsna över nedläggningen kan trösta sig med att spela Fabian Prisjägaren. Där man enkelt kan skjuta ner priset på svindyra varor och minnas tiden med Radars. Det finns även en funktion för att tysta Fabian, något många verkar vilja göra med hans reklamfilmer.

– Vi har lanserat en ny mobil betaltjänst med Payair. Dessutom har vi lanserat spelet Fabian Prisjägaren som spelats av flera tusen besökare. Vår webbchef Isabel Bengtsson och vår e-handelskoordinator Josephine Claesson har gjort ett väldigt bra jobb, säger Nora.

Denna nedläggning är antagligen ännu en effekt av den ökade prispressen inom hemelektronik, och e-handel för den delen. Ett ämne vi tagit upp flera gånger och där Siba har ett övertag via sina finansiella tjänster genom Resurs Bank. Efter att Siba köpt upp NetOnNet kändes förmodligen Radars-projektet ganska överflödigt.

Källa: idg

Relaterade nyheter:
Fabians E-handel gick riktigt bra under julhandeln

Annons