Falska reor duggade tätt på Singles Day – värst drabbade kategorierna

Markant ökning från förra året.

Singles Day må föra en tillvaro helt i skymundan av Black Friday, men konceptet lever vidare. I år bjöds det dessutom på rekord med fler prissänkningar än någonsin. Men också fler falska reor. Enligt Pricerunners data var hela 36,8 procent av 40 600 erbjudanden, som jämförelsesajten kartlagde, falska reor. Det är drygt 12 procent fler än förra året.

Med det avses priser som höjts med minst 10 procent och sedan sänkts minst 5 procent sedan augusti. Det gällde med andra ord att vara vaksam när man navigerade mellan de röda prislapparna. Inte minst om man letade efter receptfria läkemedel, där 89,4 procent av prissänkningarna beräknades vara falska reor.

Annons

Flest fynd i spelhyllorna

Men trots att nästa stora shoppinghögtid väntar runt hörnet fanns det ändå en del fynd att göra. Totalt var 14 procent av priserna som Pricerunner mäter nedsatta med i snitt 16 procent jämfört med veckan innan. Allra gladast blev de som ville köpa Playstation 5-spel. Det var nämligen kategorin som såg de mest generösa prissänkningarna.

Vi har tidigare rapporterat om att svenskar generellt är något avvaktande till just Singles Day. Bara 2 procent uppgav att det var rea-perioden då de skulle spendera mest pengar. Att jämföra med 28 procent som tar sikte på Black Friday.

LÄS ÄVEN: Singles Day utklassas av Black Friday – Amazon.se hoppar

Kategorier med flest falska reor:
1. Receptfria läkemedel, 89,4%
2. Högtalare, 85,7%
3. Armbandsur 81,8%
4. Kosttillskott, 80,3%
5. Husdjur, 75%

Kategorier med störst prissänkningar:
1. Playstation 5-spel, 30,1%
2. Träningskläder 29,5%
3. Soundbars och hemmabiopaket, 29,5%
4. Torktumlare 27,1%
5. Cyklar 25,9%

Källa: Pricerunner

Annons