Fick in sportjätten som ny ägare – gick från 104 till 171 miljoner

Fick upp rörelseresultatet med 483 procent.

Omsättningen nådde över 171 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 104 miljoner året innan. Samtidigt kom rörelseresultatet upp i strax under 28 miljoner kronor - 483 procent upp från fjolårets siffra.

Så ser facit ut när e-handelsraketen Zidcore redovisar sina siffror för verksamhetsåret 2020/2021, som tog slut den 30 april.

Annons

Det har varit ett grymt bra år för oss, konstaterar marknadschefen Christian Ekman, i ett mejl till redaktionen.

"Har flyttat fram positionerna"

Zidcore driver en handfull e-handelsbutiker med försäljning inom flertalet områden. Bland annat säjer bolaget träningsutrustning för hemmagymmet - en nisch som varit minst sagt på frammarsch i samband med pandemin.

Med anledning av Zidcores finansiellt starka position och eget lager med möjlighet att lagerhålla större volymer av de mest eftertraktade produkterna kunde bolaget med framgång hantera den fortsatt höga efterfrågan och samtidigt stärka lönsamheten, säger Christian Ekman.

Företagets vd Fredric Westerdahl håller med.

Vi har lyckats flytta fram positionerna på marknaden ytterligare under året och nu under pandemin har allt ställts på sin spets gällande hur vårt och våra konkurrenters bolag är uppbyggda. Alla avdelningar måste vara synkade. Kapital och lagerutrymme måste finnas för att ta marknadsandelar och samtidigt generera resultat, säger han.

WeSports ny majoritetsägare

I höstas fick Zidcore en ny ägare i form av sportaktören och branschspecialisten WeSports, som nu äger en majoritet av bolaget. Företagen har sedan dess fått till ett effektivt samarbete gällande både ett bredare sortiment och inköp, vilket i sin tur lett till förbättrade marginaler.

Vi får med förvärvet av Zidcore in en ledande aktör inom fitnessbranschen i koncernen samt ett starkt management. Zidcore har redan påvisat detta genom hur de har hanterat pandemin samt varit en viktig kugge i koncernens tillväxt och etablering av samarbetena inom koncernen, säger Lars Lindgren, grundare till WeSports.

Zidcores ledning tror på en fortsatt gynnsam tillvaro, även efter pandemin.

Annons

Inom fitness tror vi på en fortsatt god efterfrågan där många väljer att fortsätta träna hemma och bygga vidare på sitt hemmagym, säger Christian Ekman.

Annons