Fler klagomål – men Postnord får godkänt efter granskning

"Lever upp till kraven".

Post- och telestyrelsen (PTS) har granskat Postnords försök med varannandagsutdelning i Kävlinge och Lund. Nu lämnar man sitt första utlåtande.

Utifrån underlagen som operatören har inkommit med bedömer PTS att postverksamheten lever upp till kraven, skriver myndigheten.

Annons

Tummen upp, alltså. Och det trots att det inte verkar ha mottagits med öppna armar. Dessutom ska Postnord ha upptäckt en del utmaningar som ergonomin för brevbärarna i sorteringen och val av fordon.

PTS konstaterar samtidigt att klagomålen till operatören är högre i testområdet under den aktuella perioden jämfört med tidigare år och i relation till jämförbara områden.

Men uppenbarligen har det varit en tillräckligt liten avvikelse för PTS har nu avslutat just det här tillsynsärendet. Däremot kommer man att fortsätta att hålla ett öga på logistikjätten när de börjar rulla ut det nya systemet i större skala.

PTS bedömning avser endast det berörda testområdet och inom testperioden. Om och när Postnord genomför den nya produktionsmodellen i andra geografiska områden kommer PTS att fortsätta granska effekterna av operatörens produktionsmodell. Det kommer att göras inom ramen för ett nytt tillsynsärende i anslutning till att Postnord vidgar verksamheten, skriver myndigheten.

LÄS ÄVEN: Myndigheten kräver svar från Postnord – ”följa upp kraven"

Annons