Fler tuffa nyheter för Amazons nya leveransmetod

Arbetsstyrkan har mer än halverats.

Amazon meddelade stolt i slutet av förra året att man äntligen var igång med flygande drönarleveranser, efter en omstart av projektet och flytt från Storbritannien till USA.

I slutet av januari så fick vi dock reda på att progammet fallit offer för Amazons nedskärningar som skulle landa runt 18 000 personer som får lämna e-handelsjätten. Hur många som fått lämna drönarprojektet var dock något oklart men nu framkommer det siffror som pekar på att mer än hälften av arbetsstyrkan varslats. Siffror som Amazon inte ifrågasatt.

Annons

The Verge rapporterar också att pilotprogrammet inte är så storslaget som Amazon kanske skulle vilja få oss att tro. Trots att man är aktiv i två städer i USA så ska man hittills endast levererat varor till totalt 10 hushåll med flygande drönare.

Drönarna kräver flera barnvakter

Men enligt tidningen är det inte Amazons ambitioner som är små utan det amerikanska luftfartsverkets regler som är hårda. Enligt uppgifter så kräver varje drönare sex människor för en flygning, där vissa måste följa drönaren med ögonen när den ska passera över till exempel en väg.

Samtidigt vet vi att konkurrenten Walmart genomförde 6000 drönarleveranser under fjolåret. Men de har också varit igång längre än Amazon i USA. Det verkar alltså vara flera steg man måste ta sig igenom med luftfartsverket innan man får lite lösare tyglar.

Annons