Flowbox fyller kassan med 80 miljoner – ska ta över Europa

"Ser en stor tillväxtpotential".

Det svenska molnföretaget Flowbox får 80 miljoner kronor från grannlandet, närmare bestämt det norska riskkapitalbolaget Viking Venture. Ett tillskott som ska möjliggöra en europeisk expansion och öka förmågan att ta en ledande position på marknaden för användarskapat innehåll.

Flowbox grundades 2016 och har utvecklat en plattform där företag kan använda sina kunders innehåll i sociala medier i sina egna kanaler.

Annons

Vi ser ett väldigt bra momentum som vi vill utnyttja, vilket är en av anledningarna till att vi tar in externt kapital. Att det blev just Viking Venture beror på att de är aktiva investerare med djup kompetens från tidigare investeringar i nordiska molnföretag som har gjort samma resa som vi står inför, säger Marcus Carloni, grundare och vd på Flowbox, i ett pressmeddelande.

"Alla är väldigt nöjda"

Flowbox har i dag runt 400 kunder i tio länder, bland annat NA-KD, Footway, G-Star, Scotch and Soda och Ideal of Sweden. Fram tills nu har företaget varit helt självfinansierat.

Flowbox är ett väldigt spännande bolag som har lyckats bygga en stark position på en snabbt växande marknad. På bara fyra år har man gått från noll till över 40 miljoner kronor i ARR, utan externt kapital, vilket är ganska fantastiskt. Dessutom gillar vi Marcus som är en sann visionär och driven entreprenör. Under vår due diligence har vi pratat med många av Flowbox kunder och alla är väldigt nöjda med både teamet och produkten. Givet allt detta ser vi en stor tillväxtpotential i Flowbox, säger Eivind Bergsmyr, partner på Viking Venture och tillträdande styrelseordförande i Flowbox.

LÄS ÄVEN: Leverantör öppnar nätbutikerna för kundernas bilder

Annons