Flowbox fyller på med nya miljoner: ”Internationella ambitioner”

Subvenio Invest och Jan Gottlander investerar i det svenska molnbolaget.

Flowbox, som har utvecklat en plattform där företag kan återanvända sina kunders innehåll i social medier i egna kanaler, har tagit in nytt färskt kapital. Det efter att VC-bolaget Subvenio Invest tillsammans med mjukvaruentreprenören Jan Gottlander, med bakgrund på bland annat Snow Software, valt att köpa aktier i bolaget till ett värde av 11 miljoner kronor.

Aktierna köps från grundaren och tidigare vd:n Marcus Carloni, som kvarstår som majoritetsägare även efter försäljningen.

Annons

Det finns många utmaningar för tillväxtbolag med internationella ambitioner och jag tycker det är roligt att tillsammans med Subvenio Invest, kunna dela med mig av den erfarenhet jag har förvärvat under mina mer än 30 år som entreprenör, säger Jan Gottlander som nu tar plats i Flowbox styrelse.

Kunder i 40 länder

Flowbox grundades 2016 och har i dagsläget cirka 850 kunder i 40 länder, däribland Björn Borg, Casall, Outnorth och Havaianas. Man har årligt återkommande intäkter (ARR) på 85 miljoner kronor, och det här är inte första gången Flowbox lockat till sig externt kapital.

2020 investerade norska Viking Venture 80 miljoner kronor i bolaget och i fjol slogs Flowbox samman med den spanska konkurrenten Photoslurp. Något som innebär att Flowbox nu har sammanlagt 65 medarbetare fördelade på kontor i Stockholm, Amsterdam och Barcelona.

Flowbox är ett spännande företag som har visat en imponerande utveckling sedan starten och jag ser fram emot att stödja ledningen vid frågor som exempelvis go to market-strategi, produktutbud och rekryteringar, säger Jan Gottlander.

 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!