Flygande start för jätten – som expanderar sin drönarsatsning

Kopplar på ytterligare 60 000 hushåll.

För två år sedan inledde Walmart en större satsning på drönarleveranser. Sedan dess har detaljhandelsjätten kommit en bra bit på vägen. I slutet av 2022 hade man genomfört över 6 000 leveranser med flygande drönare i sju amerikanska delstater.

LÄS ÄVEN: Amazon-konkurrenten flexar – flyger långt före e-handlaren

Annons

En siffra som idag ökat till mer än 10 000 och nu meddelar Walmart att man inleder ett samarbete med Wing. Ett drönarföretag som drivs av Googles moderbolag Alphabet för att ta sin satsning till nya höjder.

Samarbetet med Wing ligger i linje med vår passion för att hitta innovativa och miljövänliga leveranslösningar för den sista milen, och för att erbjuda kunderna de varor de vill ha, när de vill ha dem. Med drönare som kan flyga bortom den visuella siktlinjen kan vi erbjuda on-demand-leveranser till kunder som bor upp till en mil från butikerna som erbjuder tjänsten, skriver Walmart i ett uttalande.

Leverans inom 30 minuter

Sedan slutet av 2022 har Walmart erbjudit drönarleveranser från 36 av sina butiker runt om i USA, och med det nya samarbetet i hamn kopplar man på ytterligare två innan årets slut. Först ut är en av Walmarts "supercenter" i Dallas-Forth Worth i Texas.

Något som innebär att Walmart inom kort kommer att kunna erbjuda drönarleveranser inom 30 minuter till ytterligare 60 000 hushåll.

Detta är ett spännande nästa steg för våra kunder. Nu får de tillgång till ett bekvämt, innovativt, och viktigast av allt, ett supersnabbt sätt att få de varor de behöver.

Annons