Flyttar butikspersonal till andra bolag: ”Måste tänka i nya banor”

Har redan fått in flera anmälningar.

Hos en del handelsföretag har Covid-19 lett till att personalen närmast går sysslolösa, medan det på grund av efterfrågan på bland annat hemleveranser är massvis att göra hos andra. Vi har exempelvis kunnat rapportera om en stark efterfrågan hos onlineaktörerna i dagligvaruhandeln, där många just nu inte hinner med att leverera.

LÄS ÄVEN: Coops e-handel fullbokad i hela landet: "Nivå vi inte sett tidigare"

Annons

"Liknar inget vi gjort tidigare"

För att hjälpa sina handlare i det extraordinära läge som råder har Svensk Handel beslutat att lansera en förmedlingstjänst. Det innebär att de bolag som just nu har en minskad efterfrågan kan låna ut personal till de företag som tvärt om behöver mer resurser. Allt sker via ett formulär på Svensk Handels hemsida.

Vi vill göra det vi kan för att mildra coronavirusets negativa effekter på handeln. Detta initiativ liknar inget som Svensk Handel har gjort tidigare, men vi befinner oss i ett exceptionellt läge och måste vara beredda tänka i nya banor för att hjälpa företag och rädda jobb, säger Anna Nordin, förhandlingschef på Svensk Handel.

Även om tjänsten precis lanserats har flera företag hunnit höra av sig med intresseanmälningar. Svensk Handel säger sig ha blivit kontaktade av "många butiker" som för närvarande har problem med att hålla sin personal sysselsatt.

För praktiska och juridiska regler angående att låna ut personal hänvisar branschorganisationen till sin webbaserade arbetgivarguide.

LÄS ÄVEN: Kräver hyresstopp för butiker: "Är djupt oroad"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!