Foodora satsar på vattenskotrar och drönare

"Robotar samt sjöfordon".

Nyligen kunde vi meddela att Foodora nu utökar sina livsmedelsbutiker från 20 till 50 i Norden. Företaget satsar stort på sitt q-handelskoncept i kombination med dagligvaror.

LÄS ÄVEN: Foodoras butiker i massiv expansion: ”Vi har en briljant plan”

Annons

I dag meddelar Foodora att man även utökar med leverans via vattenskoter och båtar i Stockholms skärgård. Detta för att bland annat köra ut mat från företagets digitala livsmedelsbutiker.

Vi är inte först med att leverera dagligvaror på vatten, men vi är verkligen först med snabba hemleveranser, att vi valt vattenskotrar är för att de snabbt kan ta sig till kunden med varor, beställer kunder flera matkassar så finns ribbåtar tillhands. Vi testar hela tiden nya sätt att snabbt nå våra kunder. Nu satsar vi på att göra skärgården vackert rosa, säger John Denbratt, operativ chef på foodora Sverige.

Företaget har även planer på att använda drönare för att leverera ut mat.

Foodora har även planer på att införa drönare som även de kommer kunna leverera varor från matbutikerna som just nu blir allt fler, skriver företaget.

Testet med båtar och vattenskotrar kommer nu att utvärderas för att sedan användas under alla säsonger som tillåter att vattenleveranser är genomförbart.

Foodora har ett ständigt ökande ett tryck på beställningar. Därför kommer tester med robotar samt sjöfordon genomföras löpande för att möta den ökade efterfrågan.

Annons