Footway fyller kassan med 80 miljoner – från välkända namn

"Säkrat en solid balansräkning".

Footway klarade sig ur rekonstruktionen och ska nu försöka få ny fart på affären. Som en del i det har man lyckats säkra en finansiering på 80 miljoner kronor, där 50 miljoner kommer från en riktad nyemission.

Man har erhållit bindande teckningsåtaganden från flera välkända namn: Rutger Arnhult via bolag, Stiftelsen Industrifonden, Svea Bank, AltoCumulus Asset Management, Torbjörn Cardell, Alan Mamedi, Christian Di Luca, Pål Netsman, Nogi Intressenter AB, Anders Moberg, Jan Lombach och Stefan Hollander, är alla med och fyller koncernens kassa.

Annons

Med en nyemission på 50 miljoner, en skuldnedskrivning på 210 miljoner samt genomförda effektiviseringsåtgärder under rekonstruktionen, har bolaget nu säkrat en solid balansräkning och positionerat sig väl för framtiden, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway Group, i en kommentar.

"Det här är början"

Bolaget har också ingått ett avtal om ett strategiskt samarbete med fintechbolaget Juni, som erbjuder finansiella tjänster till e-handlare. Det ska framför allt handla om att stärka Footway plus, där e-handlare kan få hjälp med hela orderflödet från lager, frakt och returer till kundsupport.

Samarbetet innebär också att Footway får finansiering av leverantörsreskontran på 30 miljoner kronor.

Footway Group har byggt en effektiv infrastruktur för deras varumärken och har stor konkurrenskraft internationellt. Juni är den enda neobanken i Europa som är skapad för e-handel och vi kommer hjälpa Footway Group med att optimera sina finansiella processer samt boosta deras kassaflöde med finansiering för att öka tillväxttakten. Det här är början på ett långsiktigt partnerskap och vi ser fram emot vårt samarbete, säger Samir El-Sabini, medgrundare och vd på Juni.

Annons