Footway om planerna för Sportamore: ”Vill fortsätta som två bolag”

"Skulle inte erbjuda något oacceptabelt".

I morse gick Footway Group ut med meddelandet om att företaget vill köpa Sportamore och erbjuder bolaget 439 miljoner kronor för samtliga aktier. Det framgick även att Sportamores styrelse ställer sig positiva till erbjudandet.

LÄS ÄVEN: Footway vill köpa Sportamore – erbjuder 439 miljoner

Annons

Enligt Footways vd Daniel Mühlbach ska erbjudandet inte vara en överraskning för Sportamore. Företagets köpintention har diskuterats med Sportamore under en längre tid.

Ett sådant här bud föregår rätt långa diskussioner innan det offentliggörs, så vi har diskuterat och förhandlat det här innan. Erbjudandet som vi har lagt fram är alltså på en nivå som de kan acceptera, säger Daniel Mühlbach till Ehandel.

Vi skulle ju inte vilja ett erbjudande som ägarna inte skulle kunna acceptera. Så förslaget är förankrat med de större ägarna där.

Footway känner sig bekväma med sitt erbjudande och räknar med att förslaget kommer att gå igenom.

Fördelarna med att ligga i samma koncern är rätt stora för båda bolagen. Man blir större och starkare tillsammans. Det gäller allt från inköpspriser och kompetensdelning till att man delar kostnaden för logistik. Så det finns väldigt mycket styrka i att bli större som aktör. Om köpet går igenom är tanken att fortsätta som två bolag, inom samma koncern, säger Daniel Mühlbach och fortsätter:

Det som händer nu är att vi går ut med en erbjudandehandling i ett sånt prospekt som Finansinspektionen godkänner och vi räknar med att de ska godkänna det om cirka två veckor. Därefter så löper tre veckors ytterligare tid innan den här accepttvisten går ut och budet.

Ehandel har sökt Sportamore för en kommentar. 

Annons
Annons