Foreo fick tre miljoner förbokningar – öppnade ny fabrik

"Tvingat oss att dubbla våra resurser".

Det svenskgrundade bolaget Foreo, som främst säljer olika elektriska ansiktsrengöringsborstar, startades 2013 och har sedan dess sålt över 20 miljoner produkter.

Förutom att driva sin egen webbutik, säljs Foreo-produkterna även hos mer än 10 000 återförsäljare på 77 marknader. I en tidigare artikel berättade Foreo-cheferna att bolaget har dubblat sin omsättning varje år sedan starten.
Under 2017 omsatte Foreo nära 10 miljarder kronor, och den svenska marknaden stod för 1,6 miljarder kronor.

Annons

LÄS ÄVEN: Foreo gick från 400 miljoner till 1,6 miljarder bara i Sverige

I fjol ökade försäljningen ännu en gång och Foreos svenska aktiebolag summerade omsättningen till nära 2,6 miljarder kronor.

Nu rapporterar sajten Ecommerce News att Foreo har fått in, inför nästa produktlansering som äger rum idag, en väntelista med tre miljoner kunder. Det ska vara ett nytt rekord för bolaget som aldrig tidigare varit med om en så hög efterfrågan. På grund av detta har Foreo bestämt sig för att öppna sin andra fabrik i Kina.

Den exklusiva förbokningen, som kunderna på väntelistan har skrivit upp sig på, erbjöds endast till Foreos medlemmar registrerade på företagets e-handel.

Den höga kundanstormningen har tvingat oss att dubbla våra resurser och vi har därför öppnat en andra fabrik i Shanghai för att kunna hantera sådana nivåer, säger Dalia Fernández, produktutvecklingschef på Foreo.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!