Förlust och över en miljon i skulder – nu går klocksuccén i konkurs

12 fordringsägare väntar på att få betalt.

Klockföretaget Boom Watch Company, som driver e-handeln Boomwatches.com, har varit i ropet i flera år. Bolaget har i flera omgångar tagit in miljoner i nytt kapital, bland annat via crowdfunding.

När vi skrev om bolaget 2019 hade kunde grundaren Niklas Dahlgren berätta om allt fler återkommande kunder och ambitioner om att växa internationellt. Samma år inledde Boom Watches ett samarbete med influencern Therése Lindgren.

Annons

LÄS ÄVEN: Boom: Influencer lanserar vegans klocka

Men i kulisserna spökade hela tiden de röda siffrorna. 2019, som är företagets senast redovisade år, kom Boom Watches omsättning upp i strax under två miljoner kronor. Det var den bästa siffran sedan starten. Men samma år slutade resultatet på minus 4,7 miljoner kronor. Under tre av de fyra senaste verksamhetsåren har resultatet legat runt minus fem miljoner.

Till sist gick ekvationen inte längre ihop och den 1 april i år försattes Boom Watches i konkurs av Varbergs tingsrätt. I konkursansökan framgår det att Boom Watches för närvarande har drygt en miljon kronor i skulder, varav leverantörsskulderna uppgår till 700 000 kronor. Bland fordringsägarna finns totalt 12 företag, som bland andra PostNord och DHL.

Konkursförvaltaren Anna-Karin Renell säger till Ehandel att det finns mycket att gå igenom gällande konkursen och att hon räknar med att kunna ge ytterligare besked om den fortsatta processen inom kort. I övrigt är hon sparsam med att kommentera ärendet.

Just nu försöker vi få en överblick av situationen och sen ska vi tänka ut vilka möjligheter som finns, säger hon.

LÄS ÄVEN: BOOM tar in 2,5 miljoner i kapital: ”Nu ska vi synas”

Annons