Försäljningen tog skruv – och resultatet lade i en ny växel

"Har gjort ett fantastiskt jobb".

Skruvat muttrar inte över senaste verksamhetsåret, som stängdes i september 2020. Omsättningen steg från 387 miljoner kronor till 414 miljoner - nytt rekord. Men mest positivt var ändå resultatet, som gick från negativa 20 miljoner till plus 17 miljoner kronor.

Vi har haft en bra försäljningsutveckling under förra året men vi har framförallt vänt den negativa resultattrenden till ett positivt resultat, konstaterar Sofia Bertills, vd på AB Skruvat Reservdelar, i en kommentar.

Annons

Skruvat grundades 2008 och säljer reservdelar och tillbehör till bilar via e-handeln. Man har vuxit undan för undan, men verksamhetsåren som stängdes 2017, 2018 och 2019 har alla slutat i moll på resultatraden. Det var med andra ord ett viktigt trendbrott senaste året.

Alla på Skruvat har gjort ett fantastiskt jobb under året, där vi jobbat hårt för att utöka vårt utbud och förbättra kundens köpupplevelse hela vägen från sajt till leverans, säger Sofia Bertills.

Med gott självförtroende i bagageluckan, och extra bensin i tanken, växlar man nu upp och gasar vidare mot ytterligare tillväxt.

Sen starten 2008 har Skruvat vuxit till att bli Nordens största e-handelsplats för nya bildelar på nätet. Vi samarbetar med ledande europeiska leverantörer och har bilreservdelar, biltillbehör, däck & fälg till alla ledande bilmärken. Skruvat och systerbolaget Bythjul är Nordens ledande e-handlare för det du behöver till din bil. Vi omsätter tillsammans 830 mkr per år och ägs av Mobivia som driver Europas största fristående verkstadskedjor med verksamhet i 21 länder och fler än 20 000 anställda, avslutar Sofia Bertills.

Annons