Försäljningen tvärbromsade – nu går de i konkurs

"Har mycket begränsad efterfrågan i dag".

Lågkonjunkturen träffar flera olika branscher hårt, nu är det bilåterförsäljarna som får det svettigt. Enligt Motorbranschen har Arlandastad bil, som bland annat sålt via Blocket, försatt sig själva i konkurs och det är ingen liten aktör det rör sig om.

De omsatte 43,6 miljoner under 2021, men gjorde då också en förlust på 8,3 miljoner efter flera år av svarta siffror. Bolaget är också en av de modernaste Peugeot och Citroën-handlarna i landet, med tillhörande butikskoncept

Annons

Enligt en representant för Arlandastad bil finns det inget intresse för de bilar de har och inga leveranser av de intressanta bilar som kunderna vill ha. Till och med elbilarna har tvärstannat efter 8 november, de såldes genom privatleasing, vilket har mycket begränsad efterfrågan i dag, säger Klaus Silfvenius, bilhandelsansvarig på Motorbranschens Riksförbund, till sajten.

Även konkursförvaltaren bekräftar svårigheten i att få bilarna sålda just nu.

Bilköp står generellt inte högt på agendan just nu med elkris och krig, och Arlandastad bil har förlitat sig mycket på nybilsförsäljning vilket är svårt när inga eller få bilar finns att leverera. Den slopade elbilsbonusen blev ytterligare en spik i kistan samtidigt som man har varit framtung med investeringskostnader för den nya hallen, och kommit till ett läge där man inte kan lägga in mer egna pengar, säger Leonardo Merino, på Merino Advokatbyrå.

Men bolaget kan komma att få nytt liv. Redan nu ska det finnas intressenter.

Annons