Förslag godkänt av tingsrätt: ”Vidtagit drastiska åtgärder”

"Har löpt på enligt plan".

Modekoncernen Retail And Brands dotterbolag Polarn O. Pyret, Brothers och Departments & Stores försattes i rekonstruktion under mars månad. Sedan dess har bolaget förlängt rekonstruktionstiden två gånger. Det sista budet är att företagsrekonstruktionerna i RNB får fortsätta till och med 23 december 2020.

LÄS ÄVEN: Just nu: Polarn O. Pyret och Brothers får mer tid

Annons

Nu har RNB:s ackordsförslag, som presenterades den första juli, godkänts av ackordsborgenärerna och fastställts av Stockholms tingsrätt.

Ackordserbjudandena handlade om att oprioriterade fordringsägare ska få ett belopp om 10 000 kronor samt 25 procent på överskjutande belopp, det vill säga en nedskrivning med 75 procent.

Tingsrättens beslut innebär att Polarn O. Pyret, Brothers och Departments & Stores rekonstruktion upphör i samband med att beslutet vinner laga kraft, vilket förväntas ske den 6 november. Men beslutet kan överklagas i tre veckor.

Rekonstruktionerna har löpt på enligt plan och tack vare gemensamma krafttag har vi kunnat komma så här långt. Vi har vidtagit drastiska åtgärder både finansiellt och i verksamheterna för att förbättra bolagens ekonomiska situation och skapa bolag som är rustade för framtiden.

Nu återstår att invänta att beslutet verkställs innan vi kan avsluta rekonstruktionerna, säger Kristian Lustin, vd för Retail and Brands, i ett pressmeddelande.

Annons