Milstolpe: Första drönarleveransen till privatperson avklarad

"Kommer att spränga förlegade uppfattningar".

Drönarleveranser har i flera år lurat runt hörnet som nästa heta fraktalternativ i e-handeln. Men om nyheterna om kommande leveranser duggat tätt, har det varit betydligt svårare att hitta någon konkret information om leveranser som faktiskt genomförts.

Nu rapporterar dock logistikjätten UPS att de har genomfört sin första drönarleverans hem till en konsument. Leveransen var ett samarbete mellan UPS och apotekskedjan CVS Pharmacy. Tanken är att testet ska resultera i nya leveranslösningar för detaljhandeln.

Annons

Vi har nu möjlighet att erbjuda olika leveranslösningar med drönare, skräddarsydda för att tillgodose kundernas behov av snabbhet och bekvämlighet. Att leverera medicin med drönare direkt till kundernas hem kan förbättra patientupplevelsen avsevärt. Vi är glada över att bygga nya tjänster som kommer att spränga förlegade uppfattningar om hur, när och vart varor kan levereras, säger Scott Price, strategisk chef på UPS, i ett pressmeddelande.

Den aktuella leveransen genomfördes i North Carolina, USA. I korthet gick den ut på att medicin flögs med en obemannad drönare från ett av CVS Pharmacys apotek till kundens hem. En pilot fanns tillgänglig för att ingripa om problem skulle uppstå.

Vi på Ehandel har vid flera tillfällen rapporterat om svårigheterna med kommersiell drönartrafik i Sverige, men i USA verkar det vara lättare att få tillstånd på plats. Sedan september i år har UPS Flight Forward, som företagets drönarflygbolag heter, tillstånd att "flyga så många drönare man behöver för att möta efterfrågan på leveranser". Detta sedan bolaget fått samma juridiska beteckning som ett flygbolag.

LÄS ÄVEN: "Kameran minsta problemet för leverans med drönare"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!