Första nätapoteket med Freja eID: ”Hoppas fler får upp ögonen”

"En viktig del i att öka tillgängligheten".

Apotea lägger till Freja eID i sin e-handel. Något som innebär att det framöver blir möjligt för nätapotekets kunder att legitimera sig, och hämta ut sina receptbelagda läkemedel på apotea.se. En tjänst som tidigare endast varit tillgänglig på utvalda fysiska apotek.

Det känns bra att vi som första nätapotek kan erbjuda Freja till våra kunder. Det är en viktig del i att öka tillgängligheten. Det är oerhört viktigt för oss på Apotea att våra kunder kan hämta ut och få sina läkemedel levererade hem oavsett förutsättningar. Jag hoppas att fler av våra samarbetspartners får upp ögonen för och ser nyttan med Freja, säger Pär Svärdson, vd på Apotea

Annons

Hämta ut paket

Freja har så sakta börjat leta sig in i e-handeln. Våren 2022 blev Coop den första dagligvarukedjan att lägga till Freja eID:s tjänster i utbudet. Denna här gången är det alltså Apotea som är först ut i apoteksbranschen.

Freja går även att använda för att hämta ut paket hos flera av de fraktbolag som Apotea samarbetar med. Som till exempel Postnord, DB Schenker och DHL.

E-hälsa är ett av de områden där Freja används allra flitigast och nu kan vi erbjuda våra användare att använda vår digitala plånbok i hela vårdkedjan - från att boka läkarbesöket till att beställa och hämta ut sin medicin säger, Johan Henrikson, vd på Freja eID Group.

Annons