Fortsatt dystra siffror från H&M – aktien faller

Analytikerna är besvikna.

H&M är här med färska intäktssiffror. Och försäljningen ökade med 10 procent under koncernens sista kvartal i dess brutna räkenskapsår. Omsättningen landade på totalt 62,4 miljoner kronor, jämfört med motsvarande period i fjol.

Men mätt i lokala valutor låg intäkterna ändå kvar på samma nivå som i fjol. Analytikerna räknade med starkare siffror och H&M-aktien hade fallit med över 5 procent på torsdagseftermiddagen.

Annons

För hela perioden i det brutna räkenskapsåret, alltså mellan december och november, landade intäkterna på 223 571 miljoner kronor. Det motsvarar en tillväxt på 12 procent, och på 6 procent mätt i lokala valutor. Räknas nedgångarna i Ryssland, Vitryssland och Ukraina bort uppgick omsättningen dock till 15 procent, och med 8 procent i lokala valutor.

Avvecklat all verksamhet i Ryssland

Den svenska modejätten meddelar också att de under kvartalet helt har avvecklat sin verksamhet i Ryssland. Detta efter att H&M sålt av resterande varulager i landet. Den 30 november stängde de sista butikerna i Ryssland. Koncernen har även behövt hålla uppåt 50 butiker tillfälligt stängda i Kina till följd av nya covidutbrott i landet. Sedan tidigare har H&M även aviserat ett massivt sparpaket som ska spara företaget 2 miljarder de kommande åren.

Alla siffror ovan är än så länge preliminära. Men de ger en tydlig fingervisning om det kommande bokslutet som släpps i sin helhet den 27 januari.

Annons