Fortsatt tuffa tider: Rizzo säljer av ett stort antal butiker

Både norska och svenska butiker berörs.

Rizzo-koncernen – som bland annat säljer väskor, skor och handskar – har sedan början av pandemin gått igenom ett stålbad och den ena tuffa utmaningen efter den andra har avlöst varandra.

Nu står det även klart att Rizzo säljer hela 16 butiker, varav 12 norska och fyra svenska, till Lundbergs Intressenter AB och BT Outlet AS. Prislappen landar på runt 15 miljoner kronor för hela rasket. Svenska Lundbergs säljer väskor medan norska Outlet AS, helt enkelt är en outletaktör i Norge.

Annons

Affären omfattar butikslokaler, hyresavtal, inventarier, varulager och personal, enligt ett pressmeddelande. Försäljningen sker dock i två omgångar, varav prislappen för den första omgången uppgår till 10 miljoner.

"Inget fel alls"

I början av pandemin 2020 vek Rizzos försäljning ned rejält, då en stor del av sortimentet utgörs av resväskor. Därefter väntade en segdragen rekonstruktion som löstes i början av 2022, efter att fordringsägarna gick med på en deal med bolaget.

Under våren och sommaren har Rizzo istället haft sortimentsproblem och lidit av varubrist.

Det är inget fel alls på försäljningen. Vi säljer allt vi har, men behöver mer varor för att kunna sälja mera, sa vd:n Lars Fins till Ehandel i början av juni i år.

LÄS ÄVEN: Därför svajar Rizzo igen – VD:n talar ut: ”För litet lager”

Annons