Förvärvar svenska e-handeln – nu väntar nya äventyr

"Är helt avgörande".

Förvärvsaktiviteten har varit hög den senaste tiden. Nu kan vi rapportera om ännu ett. Det rör sig om KW Parts, distributör av reservdelar och tillbehör till amerikanska bilar, som nu köper e-handeln PickupXL, som i sin tur säljer tillbehör till pickuper.

Målsättningen är nu att accelerera tillväxten och expandera internationellt så snart som möjligt.

Annons

Vi är väldigt glada över att kunna stärka vårt kunderbjudande genom förvärvet av PickupXL. Att möta kunderna på deras egna villkor, oavsett om det är via återförsäljare eller direkt via en konsumentanpassad e-handel, är helt avgörande för vår fortsatta tillväxt. Förvärvet tillför dessutom kompetens och erfarenheter inom e-handel vilket är strategiskt viktigt för att vara relevant i den snabba digitaliseringen av branschen, säger Anders Molander, vd för Klintberg & Way Group, i ett pressmeddelande.

PickupXL lanserades 2018 med visionen att bli störst i Europa på tillbehör till pickuper. Under det första året omsatte bolaget runt 2,5 miljoner kronor och gjorde en vinst på 174 000 kronor. Under 2019 sålde man för 1,9 miljoner och gjorde en förlust på 66 000 kronor. Med en ny, större organisation i ryggen ska bolaget få ny luft under vingarna och synergier ska skapas inom koncernen.

PickupXL grundades med ett mål i sikte och det var att ta den europeiska marknaden avseende tillbehör och delar för pickuper. Med KW Parts väletablerade verksamhet och framåtlutande organisation samt satsningar på digitalisering så är jag mycket glad att få fortsätta utveckla PickupXL tillsammans med dem, säger Johan Rosenlöf, vd och grundare av PickupXL.

Annons