Fraktjättens resultat förbättrades med flera hundra miljoner

"Ökad e-handel gav rekordhöga paketvolymer".

PostNord meddelar idag sina siffror för årets andra kvartal och trots att omsättningen i princip står stilla, på 9,328 miljarder kronor, så ska resultatet tagit ett rejält uppsving.

Rörelseresultatet förbättrades kraftigt och uppgick till 517 (-70) miljoner kronor. Förbättringsprogrammen fortlöpte framgångsrikt. Samtidigt påverkade prishöjningar resultatet positivt. Merkostnader till följd av pandemin uppvägdes av motsvarande statliga ersättningar, skriver koncernchef Annemarie Gardshol om kvartalet.

Annons

49 miljoner paket

Som vi rapporterat tidigare har paketvolymerna ökat kraftigt för PostNord och när de summerar kvartalet så ligger det i nivå med Q4 2019.

Paketvolymerna ökade med hela 15 procent och totalt hanterades 49 miljoner paket under kvartalet, i nivå med rekordet i det säsongsmässigt starka fjärde kvartalet 2019, skriver Annemarie Gardshol.

Trots de många utmaningar som följt av coronapandemin har vi hållit en hög leveranskvalitet. Såväl i Sverige som i Danmark ligger vi tydligt över lagkraven för brev. Leveranskvaliteten för paket sjönk något, men uppgick ändå till 94,7 procent för koncernen totalt.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!