Framgångsreceptet i konkurs – efter hårda bakslag: ”Förkrossade”

"Familj och medarbetare har kämpat in i det sista".

De skippade nötter, gluten och palmolja i sina frysta tårtor. Grundarna Lizette Broström och sonen Zebastian Lindqvists koncept blev ett framgångsrecept i Draknästet, där Lena Apler gick in med två miljoner kronor, Shervin Razani med 700 000 kronor och Sara Wimmercrantz med 300 000 kronor.

Man sålde redan då hos Lidl och har sedan dess fått fler butiker från andra dagligvarukedjor på kroken. De har även haft ett eget café och en webbutik.

Annons

Dessvärre blev inte utvecklingen den förväntade och nu har One Cake begärt sig själva i konkurs, rapporterar Breakit. Anledningen är att de inte kommit upp i tillräckliga försäljningsvolymer för att nå lönsamhet. Den senast registrerade årsredovisningen är från 2022, då bolaget omsatte 4,7 miljoner kronor och gjorde en förlust på 4,6 miljoner.

Familj och medarbetare har kämpat in i det sista för att rädda denna fantastiska uppstickare men till slut blev ökade råvarupriser, höga transportkostnader, höga räntor och effekterna av pandemin för stora, säger Lizette Broström till sajten.

Hon säger också att kostnaderna stigit på ett sätt som gör det närmast omöjligt att bedriva livsmedelstillverkning i Sverige i dag.

Vi är förkrossade över att resan med vår tårtfabrik nu är till ända och vi vill tacka våra fantastiska medarbetare för det oerhörda arbete de lagt ner för att skapa  goda bakverk till många.

Bland de bakslag som drabbat One Cake återfinns ett salmonellautbrott hos chokladleverantören i Belgien, samt att äggleverantören behövde avliva alla sina höns. Något som i sin tur gjorde att man behövde anlita en fyra gånger dyrare äggleverantör.

Branka Stojkovic, Ackordcentralen, har utsetts till konkursförvaltare och ska nu undersöka om det finns en möjlighet att hitta nya ägare till rörelsen.

Annons