Friluftsjättens senaste siffror: “I nivå med rekordåret”

Firar nu 50 år.

E-handlaren Engelsons, med bas i Falkenberg, har nu släppt sina siffror för 2023 och faktum är att bolaget fortsätter tappa omsättning. Det är dock inget stort tapp och samtidigt förbättrar företaget sitt resultat.

Vi kan konstatera att 2023 varit ett bra år för Engelsons. Omsättningen ligger i nivå med rekordåret 2021. Detta trots att våra kunder påverkas av konjunkturläget och de ökade kostnaderna för hushållen, skriver företaget i en kommentar till årsredovisningen.

Annons

Trots en minskad omsättning, från 569 till 565 miljoner kronor, så är alltså bolaget nöjda med fjolåret. Anledningen till detta kan också vara att rörelseresultatet samtidigt går från 66 till 80 miljoner kronor.

Det är dock inte tillbaka på 2021 års siffror, då man gjorde ett resultat på 108 miljoner med en omsättning på 582 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Tillväxtsviten bruten för svenska jätten – halverade resultatet

Engelsons meddelar nu att man räknar med ökad omsättning under kommande år. Den svagt nedåtgående trenden ska alltså vändas.

"Samla vårt lager på ett ställe"

I systerbolaget Lebak Fastigheter AB, del av Engelsons-koncernen, så har man även påbörjat byggnationen av ett nytt logistikcenter för e-handeln. Ett logistikcenter som beräknas vara inflyttningsklart redan i juni i år.

Vi ser fram emot 2024 då Engelsons firar 50 år med att bland annat inviga det nya logistikcentret. Vi kommer då kunna samla vårt lager på ett ställe. Nybygget kommer innebära bättre arbetsförhållanden för vår personal. Det blir dessutom kortare och färre transporter samt snabbare leveranser till våra kunder, skriver bolaget.

LÄS ÄVEN: Så blev Engelsons en av Sveriges största e-handlare i det dolda

Annons
Annons