Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Fröet till framgång gror – e-handlaren växer så det knakar

Michael Karlsson är marknadschef på Impecta Fröhandel
Impecta Fröhandel/Pressbild
David Gustavsson
david@ehandel.se

Dela artikeln:

Men vinsten backar.

ANNONS

Det är en välsådd rapport från e-handlaren Impecta Fröhandel AB. Bokslutet för 2022 är här. E-handeln säljer växtfröer på nätet – och e-handeln växer minsann.

Bolaget är sedan början av 2021 ett helägt dotterbolag till Growers Group AB. Företagets säte är Katrineholm kommun, framgår det av rapporten.

Fler kommentarer än så återfinns inte i bokslutet. Men nettoomsättningen landade i fjol i alla fall på 109 miljoner kronor, från 101 miljoner året innan. Konkurrenten Florea i Stockholm omsätter som jämförelse runt 20 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: E-handeln växer och gror: ”Vi ska omsätta 20 miljoner i år”

Impectas rörelseresultatet, EBIT, uppgick förra året till 17,2 miljoner kronor. Det var dock en nedgång från 2021 då EBIT tickade in på 26,7 miljoner kronor. Även de kortfristiga fordringarna ökade till 19 miljoner, från 14,1 miljoner i det föregående bokslutet.

Ehandel skrev senast om Impecta, grundat redan 1999, för sex år sedan. Marknadschefen Michael Karlsson kunde redan då skryta med starka siffror. År 2016 låg omsättningen exempelvis på 26 miljoner kronor, mot 13 miljoner 2012, som jämförelse. I dag omsätter man nästan det tiodubbla, jämfört med för drygt tio år sedan.

Michael Karlsson gav i intervjun med Ehandel 2017 sin syn på framgångssagan.

Det hände någonting runt år 2000. Då började det finnas bra program på tv, som Äntligen Hemma och tidningar som Allt om Trädgård poppade upp. Sedan kom ekotrenden som i sig bidragit till ett ökat intresse för odling, sa Michael Karlsson då och som fortfarande är marknadschef på Impecta.

LÄS ÄVEN: Så lyckades Impecta Fröhandel dubbla omsättningen på fem år

Dela artikeln:

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!