Full fart för e-handlaren – krossar 300 miljoner: ”Fortsatt potential”

Nu ska lagret bli större också.

Däck 365, med säte i Laholm, är den framgångsrika e-handlaren som säljer däck och fälgar i Sverige, Finland och Norge.

Även 2023 blev ett succéår. Framför allt på försäljningssidan. Omsättningen ökade till 307 miljoner kronor, från 278,4 miljoner året innan. Som jämförelse låg omsättningen på 150,6 miljoner 2019 och 176,1 miljoner 2020.

Annons

Ledningen ser en fortsatt potential i att verksamheten och omsättningen ska öka ytterligare kommande år. Bolaget har under 2024 gjort klart med ytterligare lagerytor, som gör det möjligt att göra ännu större inköp inför säsongerna samt korta leveranstiderna.

Vinsten fortsätter öka

E-handlaren har med andra ord visat prov på en imponerande tillväxt de senaste fyra åren. Resultatet efter finansiella poster tickade i fjol in på 25,1 miljoner kronor, mot 24 miljoner år 2022. För fyra år sedan låg vinsten som jämförelse på 11,3 miljoner. Och den tog ett rejält skutt uppåt under pandemiåret 2021, till 18,1 miljoner.

"En viss valutarisk"

Soliditeten nådde i fjol en rekordnivå på 64 procent, från 61 procent året innan och 55 procent 2021. Men e-handlaren skickar ändå med en liten brasklapp i bokslutsrapporten:

En viss valutakursrisk finns, då utöver bolagets redovisningsvaluta SEK så hanteras även EUR, NOK och USD i bolaget. Då det inte tillverkas några däck eller fälgar i Sverige så delar vi risk avseende valuta och tillgång av varor med övriga aktörer, skriver man och tillägger:

Det tillsammans med att bolagets försäljningspriser är rörliga minskar dess risk kopplat till annan valuta samt tillgång på varor. Bolaget är inte heller föremål för ränterisk, då all finansiering sker med egna medel.

Förra året hade e-handlaren 15 anställda, jämfört med tolv året innan.

Annons