Full fart för Revolutionrace – men nya VD:n oroad

"Fördröjning av höstsäsongen".

Revolutionrace är här med en rykande färsk Q3-rapport. Och det är också den första rapporten som släpps under den nya vd:n Paul Fischbeins ledning.

Mellan juli till och med september i år så uppgick intäkterna till 275,8 miljoner kronor, en ökning med 8,5 procent. Under motsvarande kvartal i fjol låg omsättningen på 254,2 miljoner.

Annons

EBIT-resultatet landade samtidigt på 49,8 miljoner, från 72,7 miljoner året innan. Resultatet per aktie sjönk till 0,34 kronor, efter utspädning, från 0,50 kronor i fjol.

"Relativt låg försäljning"

Den nya vd:n Paul Fischbein inleder med dystra konstateranden i sitt allra första vd-ord.

Inledningen av vårt första kvartal var utmanande och under juli och augusti var bolagets försäljning relativt låg. Vi upplevde en fördröjning av höstsäsongen vilket medförde en lägre efterfrågan på många av våra produkter. Oroligheterna i vår omvärld har också fortsatt med krig i vår närhet, stigande inflation, högre levnadskostnader och ökad osäkerhet som en direkt konsekvens, skriver han.

Men han är samtidigt nöjd med att omsättningen ökar i en orolig omvärld.

Vi avslutar kvartalet med en positiv känsla då vi upplevde en starkare försäljning under september jämfört med juli och augusti och även under oktober, det vill säga efter kvartalets utgång, såg vi att försäljningsutvecklingen var stark, skriver han.

Annons