Fyndiq gör 24 miljoner i vinst och omsättningen stiger

"Stort fokus på att utöka sortimentet".

Den svenska marknadsplatsen Fyndiq har under flera år gått med förlust. Även pandemiåret 2020 visade på ett negativt rörelseresultat, trots mycket starkt tillväxt, dock var det positiva siffror på sista raden.

LÄS ÄVEN: Fyndiqs VD om succéåret 2020 – nu väntar expansion

Annons

Nu har bolagets siffror för 2021 trillat in och omsättningen stiger från 519 miljoner, 2020, till 562 miljoner kronor i fjol. Rörelseresultatet går samtidigt från -16 miljoner till positiva 30 miljoner kronor. Och på sista raden så har man kvar nära 24 miljoner kronor.

Fyndiqs omsättning och resultat påverkades betydande positivt av försäljning av den egenutvecklade e-handelsplattformen under 2021, vilket skall ses som en engångshändelse, meddelar bolaget.

"Danska, finska och norska"

Totalt steg omsättningen med 8 procent från året innan och bolaget meddelar att man “fortsätter att behålla en stark finansiell position utan externa lån och ett positivt kassaflöde”.

Under året har stort fokus lagts på att ytterligare utöka sortimentet, investera i organisationen samt att expandera geografiskt till de övriga nordiska länderna. Fyndiq är nu även verksamt på de danska, finska och norska marknaderna, skriver företaget i årsredovisningen.

Ehandel har kontaktat Fyndiq för ytterligare kommentarer.

Annons