G-Star Raw i konkurs i Sverige – så många butiker läggs ned

"Blir en avveckling".

G-Star Raws svenska butiksverksamhet går i konkurs. I måndags inleddes konkursen, som innebär att tolv butiker bommar igen för gott och 80 anställda mister sina jobb.

Exakt varför man nu tvingas kasta in handduken är inte klart i dagsläget. Men vid en titt på G-Star AB kan man konstatera försäljningen dök från 22 till 13 miljoner under 2019 och resultatet föll från 5 till 1 miljon kronor. Covid-19:s intåg under 2020 lär inte har gjort saken lättare. GRS Operations No. 1 AB, som drev butikshandeln, hade det senaste verksamhetsåret en omsättning på 81 miljoner kronor, medan resultatet uppgick till 2 miljoner kronor.

Annons

Just nu håller vi på att se över hur vi ska genomföra utförsäljning och annat. Själva orsakerna bakom konkursen blir föremål för konkursutredningen och där är vi inte än, berättar konkursförvaltaren Ulf Blommé för Ehandel.

E-handeln berörs dock inte. Den sköts nämligen av moderbolaget från Nederländerna. Så den som är sugen på varumärkets kläder får hädanefter klicka hem dem från nätet.

Letar man nya ägare till butikerna eller blir det en avyttring?

Som det ser ut nu så blir det en avveckling av butiksdelen. Internetförsäljningen kommer dock att fortsätta som vanligt, så alla produkter kommer fortsatt att finnas där, säger Ulf Blommé.

G-Star Raw har även ansökt om konkursskydd i USA.

Annons