Gallerian om IKEA:s unika satsning: ”En fantastisk nyhet”

"Ett tecken på citys återtåg".

Citybutiker och nya koncept i all ära, men i dag på morgonen levererade Ikea en riktig pangnyhet. Företaget gick ut och berättade om sina planer på att öppna ett 8000 kvadratmeter stort varuhus mitt i Stockholm. Platsen som valts ut är köpcentret Gallerian, där Ikea kommer att flyttas ut på totalt fyra våningsplan.

LÄS ÄVEN: IKEA öppnar varuhus på fyra våningar - mitt i Stockholm 

Annons

Varuhuset är det första i sitt slag i Sverige och Gallerian, som invigdes redan 1976, ser satsningen som en viktig milstolpe i köpcentrets historia.

Det här är en fantastisk nyhet som vi har sett fram emot att berätta om under en tid. Gallerian, som sedan starten har varit en folklig och mångsidig handels- och mötesplats, välkomnar nu ett av Sveriges mest uppskattade och folkkära varumärken. Vi är väldigt stolta över att Ikea väljer att öppna i Gallerian, säger Cecilia Åkesson, centrumchef, i ett pressmeddelande.

Även AMF Fastigheter ser satsningen som "ett bevis på citys dragningskraft".

Att Ikea flyttar in i Gallerian är en historisk satsning som kan ses som ett tecken på citys återtåg efter pandemins slumrande. Många har längtat efter fysiska möten människor emellan och att känna den puls som finns i stadskärnor. Med denna och andra etableringar blåser vi tillsammans nytt liv i staden och jag är övertygad om att det kommer att få fler att återupptäcka både vad Stockholms city och Gallerian har att erbjuda, säger Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

Annons