Gekås krävs på 43 miljoner – slår tillbaka mot beslutet

Väljer att överklaga.

Gekås kan drabbas av en kraftig miljonsmäll. Tillväxtverket menar nämligen att det folkkära varuhuset ska betala tillbaka 43 miljoner kronor av pandemistödet.

Det är man dock inte så pigga på att göra. Enligt vd:n, Patrik Levin, kommer Gekås att överklaga beslutet, som man anser är felaktigt.

Annons

Som vi bedömer det har vi gjort rätt i våra permitteringsstöd under coronaperioden, så för vår del förstår vi inte det beslutet direkt, säger han till P4 Halland.

Tillväxtverket anser att Gekås varken haft tillfälliga eller allvarliga ekonomiska bekymmer under pandemiåren, varför man kommit fram till att de nu ska betala tillbaka.

"Fanns ingen bortre gräns"

Tittar vi på 2020 så föll förvisso försäljningen brant från 4,5 till 3,3 miljarder kronor. Men man gjorde fortfarande en vinst, efter finansiella poster, på 128,3 miljoner. Året efter ökade försäljningen igen till nära 4 miljarder och vinsten skrevs till 283 miljoner.

Det Gekås dock vänder sig emot är att man inte visste hur helåret skulle gå, när man ansökte om permitteringsstöd.

Vi vet inte hur den situationen ser ut då, när den regeln skapades och när det kravet kom fanns det inte någon bortre gräns. Det är en sådan här fråga som är väldigt lätt att säga något om i efterhand, men väldigt svår att säga om där och då, säger Patrik Levin till radiokanalen.

Annons