Uppdaterad: Glädjebeskedet för modekoncernen: ”Har majoritet”

Positivt inför dagens ackordsförhandlingar.

Modekoncernen Venue Retail Group, som räddades från konkurs i sista stund, verkar ha ljusare tider framför sig. I dag hålls ackordsförhandlingar i Stockholms Tingsrätt och VRG är optimistiska.

Bolaget bedömer att man har en övertygande majoritet inför förhandlingarna via de fullmakter som i förväg har lämnats till bolaget, skriver man i ett pressmeddelande.

Annons

VRG:s ackordsförslag innebär att man betalar samtliga skulder på upp till 2000 kronor i sin helhet. Övriga fordringsägare får dock endast tillbaka 25 procent av beloppet.

Utgångsläget är enkelt - vi måste skapa en affärsplan som våra medarbetare, ägare och banken tror på för framtiden. Eftersom bolaget befinner sig i en kris måste vi utveckla och förändra det "mer dramatiskt" eftersom bolaget måste bli lönsamt för att överleva, har Lars Fins, vd på VRG, berättat tidigare i en intervju med Ehandel.

Uppdatering: 

Klockan 14.15 på fredagseftermiddagen kom till slut beskedet att VRG fått igenom sitt ackordsförslag.

Ackordsförslaget godkändes av ackordsborgenärerna. Tingsrättens beslut innebär att den företagsrekonstruktion som pågått sedan den 20 november 2019 upphör i samband med att beslutet vinner laga kraft, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Annons