Google öppnar fysisk butik: “Vår första någonsin”

"Ett viktigt nästa steg i vår hårdvaruresa".

Google meddelar att man ska öppna sin första fysiska butik någonsin. Detta är en sanning med modifikation då vi flera gånger skrivit om olika fysiska konceptbutiker som Google planerat och i några fall satt upp. Det har dock varit temporära butiker och med ett specifikt fokus som Chrome-datorer eller Pixel-telefoner.

LÄS ÄVEN: Google går omnikanal med fysisk butik på Manhattan

Annons

Nu verkar det luta åt en mer permanent butik och Google har numera ett större utbud av egna produkter än för några år sedan. De har sina Pixel-telefoner, Pixel-datorer, Google högtalare med assistenter och produkter för smarta hem via varumärket Nest. De säljer även spelkontroller till onlinetjänsten Stadia och de har också lagt vantarna på företaget Fitbit vilket ska kickstarta en nysatsning på smarta klockor från Google.

"Bygga vidare på upplevelsen"

Den nya butiken ska ta plats i stadsdelen Chelsea på Manhattan i New York. Planerad öppning är sommaren 2021. På grund av Covid så kommer antalet kunder att begränsas och det ska vara många säkerhetsåtgärder på plats.

Inte oväntat så kommer butiken att ha ett omnifokus och kunderna kan beställa i Googles e-handel, GoogleStore.com, för att sedan hämta upp ordern i butik, om de så önskar. Det ska även finnas möjlighet att få Google-produkter reparerade i den nya butiken.

Den nya Google Store är ett viktigt nästa steg i vår hårdvaruresa för att ge den mest hjälpsamma upplevelsen av Google. Vi ser fram emot att träffa många av våra kunder och höra deras feedback om butiken, så att vi kan fortsätta utforska och experimentera med möjligheterna till ett fysiskt butiksutrymme och bygga vidare på den upplevelsen, skriver Google i ett inlägg.

Annons