Gordon Delivery värderas till en miljard – eEquity investerar

Tar in 150 miljoner kronor.

Logistikföretaget Gordon Delivery meddelar idag att man genomfört en nyemission. Totalt plockar företaget in 150 miljoner kronor, där riskkapitalbolaget Eequity står för 100 miljoner.

Vi har följt samtliga aktörer inom "last-mile" logistik och Gordon Delivery utmärkte sig rejält, med en tillväxttakt på nästan 400 procent jämfört med året innan under god lönsamhet, säger Magnus Wiberg, Managing Partner på eEquity.

Annons

"Etablera oss i fler länder"

De resterande 50 miljonerna ska komma från befintliga och nya investerare. I och med den senaste investeringsrundan så ska logistikföretaget värderas till en miljard kronor.

Med den här investeringen kan vi fortsätta utveckla vår digitala plattform med AI och maskininlärning för att skapa nya leveranslösningar anpassade efter kundernas behov och beteenden. Vi kommer också att kunna stärka organisationen med flera duktiga medarbetare och etablera oss i fler länder, säger Ali Ghoce, grundare och vd på Gordon Delivery.

"Fantastiskt att få med eEquity"

Intresset sägs ha varit stort för att investera i Gordon Delivery men valet landade alltså främst på Eequity. Detta tack vare riskkapitalbolagets “särskilda kompetens inom e-handel och tillväxtbolag”.

Det känns fantastiskt att få med oss eEquity på vår tillväxtresa. Vi ser detta som ett kvitto på att det finns en stark tilltro till vår affärsidé och att vi har potential att växa ännu mer, säger Ali Ghoce.

Annons