Gordon gillar det svalt – utvecklar ny elbil: “liten nog för smågator”

“Lastkapacitet på ett ton”.

Gordon Delivery fortsätter att avancera inom leveransområdet. Nyligen kunde vi berätta att Simple Feast hoppat på fraktbolagets kylda skåp, efter att Coop pilottestat dem.

LÄS ÄVEN: Ännu en e-handlare hoppar på Gordons kyliga skåp

Annons

Och Gordon verkar fokusera på det kylda, för nu berättar bolaget att de utvecklar en ny typ av elbil för kylda leveranser. Bilen ska vara specialbyggd för kylda och frysta matleveranser i stadsmiljö.

Vår nya eldrivna kylbil har en räckvidd som klarar runt 75 hemleveranser i citymiljö på en laddning. Dess storlek gör den perfekt för hemleveranser i city då den är liten nog för smågator och trånga parkeringar, samtidigt som den har lastkapacitet på hela ett ton, säger Elion Najim, Fleet Manager på Gordon Delivery, i ett pressutskick.

Planen: 20 kylda elbilar

Den nya ellastbilen ska vara redo för testning och först ut är Stockholm.

Vi kommer att testa bilen i sommar för hemleveranser i Stockholm. Sortering, lastning, körning med mera kommer att utvärderas för att säkerställa att leveranserna håller rätt temperatur i en obruten kylkedja. Utifrån det kommer vi justera kylbil och processer för att kunna använda modellen för en majoritet av våra stadsleveranser, säger Martin Lagerlöf, Business Excellence Manager Gordon Delivery.

Om allt går som planerat så räknar Gordon med att rulla ut 20 stycken av dessa bilar till hösten i Stockholm, Göteborg och Malmö. Bolaget siktar på att 30 procent av cityleveranserna i Sverige ska vara eldrivna i slutet av året.

Annons