Grannens rekord under reafesten: ”Aldrig hanterat så stora volymer”

"Extraordinär stor volym".

I Sverige väntar vi fortfarande på fler konkreta siffror från Black Friday. Betalbolaget Svea har dock meddelat att fredagen ökade, men att veckan som helhet tappade.

Hur ser det då ut i vårt grannland Norge? Där har de positiva beskeden avlöst varandra sedan i lördags. Betaltjänsten Vipps berättade tidigt att man sett ett nytt dygnsrekord och en omsättning som var 10 procent högre än i fjol.

Annons

Samtidigt avslöjade det norska betalbolaget BankAxept att den fysiska handeln i landet sjunkit något, jämfört med fjolårets nivåer. Hela Black Week sades haft en nedgång på 3 procent.

Men e-handeln verkar ha sett en ordentligt ökning under årets Black Week. Posten Bring meddelar nämligen idag att de såg paketvolymer som var 12 procent högre under förra veckan, jämfört med samma period i fjol.

Posten Bring har aldrig tidigare hanterat så stora volymer paket under Black Friday, säger Thomas Støkken, koncernchef för e-handel och logistik på Posten Bring.

Och nu uppmanar den inhemska postjätten att alla hämtar sina paket så fort som möjligt.

Det är därför nu en extraordinär stor volym paket på väg ut till landets ombud. Det är till stor hjälp att paket hämtas ut så fort du får en hämtningsavisering.

Annons