Granngårdens vd tackar för sig – efter sju månader på posten

"Den bästa lösningen för båda parter".

Martina Axèll lämnar posten som vd och landschef för Granngården. Det framgår av ett pressmeddelande där Granngården skriver att hon lämnar efter ”delade åsikter med styrelsen om hur bolaget ska drivas vidare”.

LÄS ÄVEN: Hon blir ny VD hos miljardkedjan: ”Känner mig priviligierad”

Annons

Martina har tillfört oss värdefull kommersiell och strategisk kompetens, både i Granngården och i vår nordiska ledning. Jag är uppriktigt ledsen att vi måste avsluta samarbetet efter så kort tid, och önskar Martina all lycka i framtiden i sin karriär, säger Trond Fidje, styrelseordförande i Granngården AB.

Redan lämnat bolaget

Axèll tillträdde vd-posten så sent som den 1 april i år då hon efterträdde Olof Fransson som lämnade bolaget i augusti i fjol. I veckan tecknade hon ett slutavtal med ägaren Felleskjøpet Agri och den 15 november gjorde hon sin sista dag inom bolaget.

Jag ser en otrolig potential i Granngården, men vi är oeniga om vägen vidare och detta är den bästa lösningen för båda parter. Jag önskar Granngården och dess ägare all framgång, säger Martina Axèll.

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny vd för Granngården kommer att inledas omgående. Fram tills att en ersättare är på plats kommer Eivind Torkildsen, nuvarande commercial manager agriculture på Felleskjøpets retail divisionta, att axla rollen.

Annons