Grundaren avslöjar – här ligger hans hyperlokala lager: ”Ska räcka”

Dino Todrovic ger fler detaljer om nya logistikplattformen.

På torsdagen rapporterade Ehandel om Brizo. Det är en outsourcad lager- och leveranslösning, som e-handlare kan ansluta sig till via en digital plattform.

Bakom tjänsten står Dino Todrovic, som även var med och grundade last mile-uppstickaren Vembla, tillsammans med Sunil Dutt och Sebastian Malmberg.

Annons

Brizos upplägg går ut på att en e-handlare låter dirigera sina varor till startupens lager. Brizo tar därefter hand om leveransen ut till kund. Men USP:en uppges vara att e-handlaren i alla lägen får ta del av all data kring lagerhantering och frakt. Det ska råda full transparens.

LÄS ÄVEN: Han ska fixa supersnabba frakter – med hyperlokala lager

Ehandel ville veta mer om modellen och passade på att ställa fler frågor. Var ligger exempelvis lagret som i pressutskicket uppges vara hyperlokalt?

Vi har ett större centralt beläget lager i Stockholm. Det ska räcka för att tillgodose behovet i hela Storstockholm, men även andra närliggande städer. Vi tittar dock ständigt på nya lösningar. Nästa steg blir att öppna upp lager i fler svenska städer, innan vi tar klivet ut i Europa, säger Dino Todrovic till Ehandel.

Vad använder ni er av för fraktbolag/speditörer?

För transport så använder vi oss av en rad olika aktörer där vi tittar på faktorer som hållbarhet och hastighet.

Men vilka aktörer rör det sig om?

Vi är i en tidig fas samt i ett antal förhandlingar och kan därför inte svara på det just nu. Men jag återkommer gärna med det i ett senare skede.

Han vill heller inte uttala sig om omsättnings- och vinstmål i nuläget, då bolaget är nystartat.

Annons

Tyvärr har vi inte möjlighet att svara på dina finansiella frågor. Däremot återkommer vi gärna under hösten med nyheter om kunder, nya investeringsrundor och annat spännande.

Annons